Bestuur

IMG_4806 bestuursfoto plantage wbv

Het bestuur van de Plantage Weesper Buurtvereniging wordt gevormd door:
Jocelyn Daris, Pienke Kal, Inge Blaauw, Hans Soetekouw, Petra Catz en Floris van den Broek

Jocelyn Daris
Jocelyn woont sinds mei 2010 in de Plantageweesperbuurt. Na een verblijf van 12 jaar op Curacao en Aruba is zij weer teruggekomen naar Nederland. Zij is werkzaam geweest bij de Divisie Zorg en Gezondheid van Achmea waar zij verantwoordelijk is voor de zorginkoop. Momenteel is zij werkzaam bij Cordaan als manager Strategie, Kwaliteit en Innovatie. Zij is actief in de ontwikkeling van de wijkzorg en tevens bestuurslid bij Stadsdorp Centrum Oost.

Pienke Kal
Sinds 2000 woont Pienke Kal in de buurt. Hoewel nog steeds geen echte Amsterdammer woont zij al ruim 50 jaar in Amsterdam. Eerst als student culturele antropologie in Amsterdam Zuid. Toen verhuisd naar de Nieuwe Herengracht, vervolgens naar de Prinsengracht en nu 15 jaar in de Spinozastraat.
Tot haar pensioen werkte zij als conservator Zuidoost-Azië in het Tropenmuseum te Amsterdam

Inge Blaauw
Inge Blaauw woont sinds 1973 in de buurt.  Zij kwam begin jaren 80 in het bestuur.  Zij was een van de opzetters van alfabetisering Nederlanders en werkte in de Zeehelden,-en Spaarndammerbuurt.  Ook zette zij alfabetisering Nederlanders op in de vrouwengevangenis en later in de mannen Huis van Bewaring in de  Bijlmerbajes.   Ook deed zij dit werk in het AMC..

Hans Soetekouw (co-voorzitter)
Hans Soetekouw belandde in 1977 in de Plantage, eerst in de Sarphatistraat en daarna  de Plantage Middenlaan. Zijn drie kinderen werden er geboren, groeiden er open verlieten het huis, terwijl hans vooral als interim personeelsman in de non-profit stad en land afreisde. Nu hij wat mindert merkt hij hoe stevig hij geworteld is in de ook dankzij de plantage weesperbuurtvereniging opgebloeide buurt en wil daar via o.a. De buurtvereniging bij te dragen aan doorgaande bloei en leefbaarheid van de buurt. 

Petra Catz (co-voorzitter)

Petra woont al vele jaren in de Plantage Middenlaan en heeft vele bestuursfuncties in de politiek vervuld.

Floris van den Broek
Floris woont sinds 2001 in de Plantage en is als ondernemer in High Tech actief o.a. in cyber security, telecom en software. Hij heeft een passie voor het leuker en prettiger maken van deze mooie buurt.